Enric I. Canela

El manifest de Sobirania i Justícia, aprovat el 18 de desembre de 2008, acaba dient:

La independència és necessària i possible. Malgrat les dificultats que comportarà assolir-la, és l’única solució que supera definitivament el problemes entre Catalunya i Espanya, i permet posar els fonaments d’una convivència justa, digna i en peu d’igualtat. Amb aquest convenciment, ens adrecem a l’opinió pública en la confiança que els ciutadans que se sentin identificats amb aquesta voluntat de ser, sigui quin sigui el model de societat que defensin, i tot i que no vulguin renunciar als seus legítims drets, ens donin el seu suport i adhesió. Per a nosaltres només compta la voluntat de servei a Catalunya.

Agustí Bassols és el seu president.

Avui el Govern ha aprovat la concessió de les Creus de Sant Jordi d’enguany. Entre els guardonats està Agustí Maria Bassols i Parés.

El seu currículum extret de Sobirania i Justícia diu: (Barcelona, 1924), és advocat i Doctor en Dret. Ha estat prop de 15 anys vinculat al Consell Consultiu, organisme del que en va ser President entre els anys 2000-2004. Va ser Diputat al Parlament i Conseller de Justícia i de Governació entre els anys 1982-1992. Va ser membre de la Junta del Col·legi d’Advocats i President de la Comissió de Defensa de la Cultura Catalana. Avui és Secretari del Consell de Fundadors i antics dirigents d’Òmnium Cultural del que en va ser soci fundador, membre de la Junta i advocat. És Acadèmic de número de la Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya. Té la Creu d’Honor de Sant Ramon de Penyafort. Va ser Vice-President del Comitè executiu del Congrés de Cultura Catalana i és membre fundador i President de Sobirania i Justícia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació