Enric I. Canela

El Consell de Ministres va rebre divendres un informe de la ministra de Ciència i Innovació sobre les actuacions del Pla Nacional d’I+D+i el 2009. Segons aquest informe, l’any passat es van aprovar 16.921 ajudes per un total de 3.549 milions d’euros, les universitats van rebre 671,2 milions d’euros i els Organismes Públics d’Investigació 303 milions d’euros.

Per comunitats autònomes, la Comunitat de Madrid, amb 973,8 milions d’euros (27,4 % del total), Catalunya, amb 736,5 milions d’euros (20,8 % del total), Andalusia, amb 470, 5 milions d’euros (13,3 % del total), el País Basc, amb 289,3 milions d’euros (el 8,2 % del total) i la Comunitat Valenciana, amb 282,8 milions d’euros (el 8 % del total) són les cinc comunitats que més finançament han obtingut del Pla Nacional d’I+D+i el 2009.

El VI Pla Nacional d’Investigació Científica, Desenvolupament i Innovació Tecnològica per al període 2008-2011 en el qual s’inclou el finançament esmentada amunt, està estructurat en tres àrees d’actuació. El 2009, les xifres dedicades a cadascuna d’aquestes tres àrees són les següents:

1.-Generació de Coneixements i capacitats (1.039millones d’euros, 29,3 % del total concedit): En aquesta àrea s’inclouen els programes de Recursos Humans i els Programes de Recerca Fonamental.

2.- Foment de la Cooperació en R+D (1.574 milions d’euros, 44,4 % del total): Aquí figuren les Infraestructures Científiques i Tecnològiques com el sincrotró ALBA, els Programes de Recerca Aplicada-Colaborativa, Cooperació público-privada i Actuacions dirigides a la ciutadania com els programes AVANZA i els programes d’internacionalització de la R+D.

3. Desenvolupament i Innovació Tecnològica (935,4 milions d’euros, 26,4 % del total): s’inclouen els Programes de Recerca Aplicada i Desenvolupament Industrial.

Uns resulatts relativament bons per a Catalunya

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació