Enric I. Canela

He anat fent referències sobre la Jornada dels Consells Socials de les universitats públiques espanyoles (Les institucions que vulguin ser competitives hauran de tenir en compte l’impacte internacional dels seus resultats de recerca, Els consells socials també es queixen de les ineficiències universitàries i Les jornades del consells socials i el finançament universitari).

Ara en destaco que els consells socials de les universitats públiques espanyoles volen participar en el debat sobre el futur de l’educació que s’ha obert a l’Estat. Aspiren a ser aliats del canvi que permeti que Espanya no es quedi relegada en la construcció de la nova societat del coneixement, segons el manifest aprovat.

Fa temps que ho vaig dient. L’any 1983 es va aprovar la Llei de Reforma Universitària. El PSOE anava de progre (com fa habitualment) i va posar els consells socials a la llei, amb moltes competències. No van donar-los el paper que corresponia i sempre els van obviar (com fan habitualment: declaracions i res més).

A l’última reforma pràcticament volien deixar-los sense competències. Per sort no va ser així (vaig tenir algun paper en evitar això).

Al PSOE li agrada posar coses com “economia sostenible”!, “ministeri de la igualtat”, parlar a las lleis de sostenibilitat, etc. i després de fer la gran declaració no fer absolutament res.

A veure si d’una vegada se n’adonen. No els tenen a cap òrgan. Han estat obviats sempre. Els consells socials són importants. Tant lligar la societat i la universitat, menys rotllo i més feina.

A Catalunya, per sort, se’ls ha tingut més en consideració.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació