Enric I. Canela

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, va clausurar la Jornada dels Consells Socials de les universitats públiques espanyoles, de la que ja he parlat (Els consells socials també es queixen de les ineficiències universitàries i Les jornades del consells socials i el finançament universitari), on va subratllar que la nova Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació afavoreix el desenvolupament i especialització de les nostres institucions en matèria de recerca i potencia la transferència de tecnologia i la col·laboració entre els diferents agents.

La ministra va subratllar que les institucions capaces de formar talent, generar coneixement i transferir-lo a la societat són imprescindibles per al canvi de model .Va dir que la Llei aborda tres qüestions fonamentals: l’eliminació de barreres a la mobilitat del personal investigador, una major cooperació público-privada, i un model de gestió i finançament independent, modern i eficaç. De la mateixa manera va assenyalar que les universitats que vulguin ser competitives hauran de tenir en compte l’impacte internacional dels seus resultats de recerca.

Qui avisa no és traïdor.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació