Enric I. Canela

El Consell de Ministres va aprovar divendres un Acord sobre l’inici dels treballs per a l’elaboració de l’Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia, prevista en la futura Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació.

Una part de la nota diu que:

L’Estratègia serà un instrument de consens entre Administracions sobre els objectius de la ciència i la tecnologia a llarg termini. Aquest instrument es dissenya, a més, per millorar la coordinació entre l’Administració General de l’Estat i les Administracions autonòmiques que des de l’aprovació de l’anterior Llei de la Ciència, el 1986, han incrementat notablement les seves competències en R+D+i, i millorar l’eficiència de l’ús dels recursos, que també han augmentat de forma significativa, a través d’aquesta millor coordinació.

Per assolir un grau adequat de maduresa en una tasca d’aquesta envergadura és recomanable treballar en paral·lel amb el procés de tramitació parlamentària del futur Projecte de Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació perquè, quan s’aprovi, es compti amb els elements necessaris perquè els estudiï el futur òrgan de coordinació entre Comunitats Autònomes i Govern central preveu l’esmentada Llei: el Consell de Política Científica i Tecnològica. D’aquesta manera, la primera Estratègia Espanyola podria estar aprovada uns mesos després de la promulgació de la nova Llei i així posar en marxa el més aviat els instruments previstos en el nou marc normatiu.

Per començar amb l’elaboració de l’Estratègia, s’abordaran, entre altres mesures, mecanismes de coordinació amb la Unió Europea, l’establiment d’indicadors lligats a objectius o les línies generals d’actuació que hauran de ser previstes en la planificació a mig termini de cadascuna de les administracions amb competències en matèria de recerca i desenvolupament.

A veure si la llei la tiren endavant d’una vegada.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació