Millor amb Europa, no?


Enric I. Canela

Universia, que compta amb el mecenatge de Banc Santander, a través del seu Divisió Global Santander Universitats, organitza la II Trobada Internacional de Rectors, Universia. Participen les 1.169 universitats sòcies de Universia, presents a 23 països, així com institucions acadèmiques de Regne Unit, Estats Units, Rússia o la Xina que no formen part d’aquesta xarxa universitària, però que compten amb la col·laboració de Santander Universitats per al desenvolupament dels seus projectes.

La informació sobre la trobada es pot consultar al seu web. Es pot participar en el debat a través de diferents pàgines, com la web 2.0 Ideas para Guadalajara”..

Ángel Gabilondo, ministre d’Educació, considera que aquesta Trobada és una enorme possibilitat de generar espais de confiança per poder treballar en l’ensenyament, la recerca i la transferència del coneixement. A més, assegura que és una gran ocasió per a què tota la societat iberoamericana es reuneixi sabent que l’única possibilitat de sortir de la crisi, de trobar un model sostenible, realista, just i lliure, serà a partir de l’educació.

A més espera que de la II Trobada Internacional de Rectors Universia es promogui la creació de xarxes estables de confiança, d’interrelació, que puguin dur a generar estructures relacionades amb el reconeixement de títols, o la constitució d’equips de recerca iberoamericans.

Molt correcte el que diu Gabilondo, però el nostre espai, on hauríem de posar tots els esforços és en crear xarxes amb els països líders. Estic d’acord amb donar suport a la resta, però el nostre espai de convergència, el de Catalunya, és Europa.

2 respostes a “Millor amb Europa, no?”

  1. a 26 abr. 2010 a les 4:28 Miquel Duran

    Amb tots els respectes per les universitats llatinoamericanes, la mateixa qüestió ha sortit sovint a casa nostra, respecte de beques, estudiants, unviersitats parelles, etc. No podem deixar de mirar a Europa. A les universiats espanyoles, en general veig que tenen el punt de mira diferent del nostre. No és pas dolent, ans al contrari. Però no s’ha de pretendre uniformitzar-nos.

    A l’EHU (al menys a Donostia) no és així, per exemple. Tenen un bon programa d’internacionalització.

  2. a 26 abr. 2010 a les 10:52 enriccanela

    Miquel,
    ÉS que semblen béns, tots iguals. Seria un error que de la mà d’Universia totes les universitats catalanes anessin darrere dels Llatinoamaricans. Tenim interessos ben diferents. I no menystinc Llatinoamèrica.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació