Enric I. Canela

M’assabento que la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha inaugurat avui el procés de votació del projecte Agenda Ciutadana de Ciència i Innovació.

És tracta d’una acció de divulgació científica impulsada pel Ministeri de Ciència i Innovació a través de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) en el marc de la presidència espanyola de la Unió Europea.

El projecte, que pretén incidir especialment en els joves i els emprenedors, presenta catorze ciutadans europeus les creacions o investigacions formen part de la vida diària de tots, sense que moltes vegades siguem conscients de fins a quin punt ens han canviat la vida. Les catorze personalitats europees, escollides per un comitè d’experts, han imaginat i formulat els reptes proposats a la ciutadania, perquè aquesta valori i prioritzi quins han de formar part de l’Agenda dels ministres de ciència i innovació. Entre elles hi ha persones molt conegudes com l’arquitecte Norman Foster, la biòloga Jane Goodall o el físic Juan Ignacio Cirac, i altres els noms són menys coneguts, però les aportacions certament han canviat la vida dels ciutadans, com Franck Biancheri (el creador de les beques Erasmus), Karlheinz Branderburg (inventor de l’mp3) o Matti Makkonen (contribuïdor principal d’lloa SMS).

El procés de participació ciutadana es centralitzarà en una pàgina web, http://www.reto2030.eu/i el període de votació es prolongarà des d’avui dia 22 d’abril al 26 de maig de 2010. Qualsevol ciutadà europeu podrà votar pel seu repte preferit i entre tots els votants se sortejaran 4 experiències científiques en forma de viatge per a dues persones a ciutats europees amb grans instal·lacions científiques.

Jo ja he votat. Una cosa que m’ha agradat és que puc posar lliurament la meva nacionalitat. Naturtalment he posat la catalana. Una que no m’ha agradat és que el web està previst en diferents llengües, entre elles el català, però no funcionen. Només estan el espanyol i l’anglès. Podrien fer les coses més bé i deixar les pàgines web acabades.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació