El 22@ va millorant


Enric I. Canela

El 22@ va bé. En el seu desè aniversari, ja compta amb 1.502 empreses, que donen feina a 44.600 treballadors. Durant l’any passat s’hi van afegir 208 companyies, tot i que 147 van decidir tancar o traslladar-se a un altre lloc. Pel que fa als llocs de treball, l’increment del districte post-industrial és deu punts superior a la mitjana de la ciutat.

El 26% de les empreses del 22@ es dediquen a les tecnologies de la informació i la comunicació, mentre que el 24% realitza activitats de disseny. Una de cada dues companyies es dediquen a les TIC, els mitjans de comunicació, les tecnologies mèdiques, l’energia o el disseny. Entre totes van aconseguir un volum de negoci de 6.000 milions d’euros durant el 2009, xifra que representa un augment del 5,4% respecte al 2008, segons l’últim cens del consistori.

El cens municipal d’empreses també es fixa en el perfil dels treballadors del 22@. Com a la resta de la ciutat, el 46% són dones. El que canvia és la formació dels empleats, molt superior a la mitjana. Si a Catalunya hi ha un 37% de població ocupada amb estudis universitaris, al 22@ aquesta xifra arriba fins al 72,5%.

Actualment són 400.000 m2, i el 85% de la superfície ja està ocupada. Durant aquest any es preveu que s’hi afegiran més de 60.000 m2.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació