Enric I. Canela

El tema de les denominacions i atribucions dels enginyers i enginyers tècnics, derivada de la reforma que s’ha fet a causa del Pla de Bolonya és un culebrot.

Resulta que els aparelladors no podran ser enginyers d’edificació ja que el Tribunal Suprem ha anul·lat el nom del grau d’enginyer d’edificació, la titulació d’arquitectura tècnica adaptada al pla Bolonya. Es deu a què els enginyers industrials havien recorregut la denominació perquè implicava confusió.

Es veu que, com no podia ser altrament, aquesta sentència, notificada el 30 de març, ha caigut com una galleda d’aigua freda als alumnes de les 30 universitats de l’Estat que imparteixen aquests estudis, entre els quals els de l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona, EPSEB, de la UPC. Quasi tots els alumnes de la Politècnica cursen ja el nou pla i, per tant, estan pendents d’un títol que s’ha quedat sense nom.

El nom havia estat acceptat pel Consell de Ministres el desembre de 2007.

Ara uns i altres discuteixen. Els enginyers industrials diuen que els aparelladors no podran utilitzar enginyers d’edificació i els aparelladors o pre-enginyers tècnics d’edificació diuen que si, que s’anul·la la reserva de títol, és a dir que no tenen les competències de forma exclusiva. No ho sé, em penso que pel que fa a la sentència tenen raó els enginyers industrials.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació