Enric I. Canela

L’altre dia llegia un article de Miquel Duran que em va cridar força l’atenció i em va fer pensar una mica. L’article és: I si la universitat comencés després del grau?

El titular es basa en un article de Pierre Dubois que proposa que el grau es faci en Instituts d’Ensenyament Superior. Jo en principi no hi estic d’acord perquè crec que és a la universitat on hi ha la combinació docència i recerca. Jo no renuncio a fer un grau on la reflexió pròpia de la recerca hi sigui. Crec compartir tot el que diu Miquel Duran.

L’article va més enllà i parla de la convocatòria dels Campus d’Excel·lència Internacional (CEI) i el risc que porti a universitats de primera i de segona. Jo crec que d’una manera o altra s’hi arribarà, les universitats es classificaran amb convocatòria CEI o no. I això no vindrà necessàriament per la dimensió, ho donaran la geografia i la política interna, no necessàriament la dimensió.

Penso que l’article és dens i mereix que vosaltres mateixos jutgeu.

2 respostes a “Cap a on va la universitat?”

  1. a 26 abr. 2010 a les 4:25 Miquel Duran

    Gràcies, Enric! Precisament avui dilluns 26/4 acaba de sortir un post d’Inside Higher Education on es diu que les “non-universities” podrien formar mestres, per acord amb les universitats. Don’t Give Up on Universities: http://www.insidehighered.com/views/2010/04/26/levine

  2. a 26 abr. 2010 a les 10:50 enriccanela

    Gràcies a tu Miquel per la cita. La miraré ara.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació