Enric I. Canela

Llegeixo que el ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, ha inaugurat aquest matí a Madrid el seminari “La Garantia de Qualitat de l’Educació Superior“, organitzat per l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA).

El seminari s’emmarca dins dels actes de Presidència espanyola de la Unió Europea i es desenvoluparà entre els dies 27 i 28 d’abril. En la seva inauguració també han intervingut Zulima Fernández, directora de l’ANECA, i Robin Van Ijperen, representant de la Comissió Europea.

Podeu llegir el discurs sencer d’Ángel Gabilondo. És molt curt i tòpic.

Avui comentava que el tema de la qualitat universitària s’ha convertit en un religió que genera molts llocs de treball (o feines extra). Jo demano, fent-me portaveu d’un clam popular, simpificacció si us plau, qualñitat si, però d’una altra manera.

2 respostes a “La qualitat s’ha convertit en una religió”

 1. a 30 abr. 2010 a les 11:07 Josep

  Benvolgut Enric, dius que el tema de la qualitat universitària s’ha convertit en un religió, si és així malament. Em sembla que la qualitat universitària hauria de ser un requisit.

  Dius que genera molts llocs de treball (o feines extra). No tinc comptabilitzades les persones que es dediquen a la qualitat de les universitats a Catalunya, però creus que són moltes? Jo diria que no. Segur que al Regne Unit hi ha molta més gent que s’hi dedica, i en bona part això sembla notar-se en la qualitat de les seves universitats. Només amb el sistema d’external examiners figura’t el nombre de persones que es dediquen a garantir la qualitat de les proves d’avaluació a les universitats britàniques.

  Finalment reclames la simpificacció dels processos de qualitat. Com que sóc un tècnic i no pas un polític, evito respondre’t en aquesta qüestió. De forma més general, em penso que hem d’apostar per l’establiment de processos multiplicadors, on l’esforç dedicat a la qualitat sempre sigui àmpliament recompensat amb els resultats que s’obtenen.

 2. a 30 abr. 2010 a les 6:35 enriccanela

  Benvolgut Josep,
  Em sembla que no discrepem en la primera consideració, però no si coneixes la quantitat de procediments estúpids a priori i els pocs a posteriori.
  La quantitat de persones implicades en els processos de l’ANECA és immensa.
  El problema és que si es fa feina sense procediment és feina llençada. La majoria veiem que el que fem serveix per ben poc.
  La religió: avui jo dono una conferència i m’escoltes tu, demà la dones tu i t’escolto jo, i enem fent i gastant diners.
  Per millortar la qualitat el primer que cal fer és avaluar els procediments, després donerm el següent pas.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació