Enric I. Canela

El dia 26, a proposta del Ministeri d’Educació, el Consell d’Universitats i la Conferència General de Política Universitària aprovar el nou Estatut de l’Estudiant Universitari. El text crea un Consell d’Estudiants de l’Estat i garanteix la participació de l’alumnat en la política i la gestió universitària.

El Consell estarà presidit pel ministre d’Educació i comptarà amb un membre per cada universitat pública i privada existent a Espanya, amb representants de les associacions estudiantils amb presència en el Consell Escolar de l’Estat, i amb fins a tres estudiants procedents d’associacions que, encara que no compten amb aquesta presència al Consell, estiguin involucrades en almenys sis universitats i tres comunitats autònomes.

El text d’aquest Nou Estatut de l’Estudiant haurà de rebre l’informe favorable del Consell d’Estat i, posteriorment, del Consell de Ministres on serà aprovat de forma definitiva.

No conec el document definitiu, però el fet que no intervinguin les comunitats autònomes en el procés, una mostra de centralisme equivocat, fa que no m’agradi el model.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació