Enric I. Canela

L’altre dia Androulla Vassiliou, Comissària europea d’Educació, va concedir una entrevista a El País.

Referint-se al procés de Bolonya i als errors denunciats, deia:

Els errors no són al procés mateix, sinó en la forma d’aplicar-lo. Per exemple, en alguns països no es va consultar als estudiants, als professors, a la societat … Finalment, tothom s’ha adonat que no es pot tenir èxit si no s’impliqui a les parts interessades, que en aquest cas són els professors i els alumnes. Però he de dir que la Unió Estudiants Europeus (ESU), té ja una participació plena. I no és que estiguin en contra del procés de Bolonya, sinó que en alguns països s’ha fallat a l’hora de comptar amb l’opinió dels estudiants. A més, en la declaració de Viena també es va animar els països a seguir completant la reforma.

Té raó, en el nostre cas un desgavell dels poders públics.

2 respostes a “On són les errades del procés de Bolonya?”

 1. a 30 abr. 2010 a les 2:53 Joan Gil

  I qui està representat en aquesta ESU? D’Espanya, la CREUP, una associació de representants d’estudiants de tot l’Estat, menys de Catalunya. Associació, que per cert, no és gaire activa.

  I no hi ha altres coordinadores d’estudiants estatals on hi hagi sindicats catalans o que almenys siguin associacions molt més actives? Si.

  CANAE -> AJEC
  Estudiantes en Movimiento -> AEP

  I perquè no hi són? No són prou “domesticables”? O és que els importa ben poc, en definitiva la representació estudiantil? És més, els requisits per entrar són massa durs.

 2. a 30 abr. 2010 a les 6:38 enriccanela

  Joan,
  D’acord amb tu. Jo estic en conra totalment del model de representació, ja ho vaig dir en el seu moment, amb poc èxit, per cert.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació