Enric I. Canela

L’asma és una malaltia lligada a una inflamació que activa el reclutament i activació de cèl·lules inflamatòries a les vies respiratòries. La inflamació al·lèrgica en l’asma es caracteritza per nivells elevats d’eosinòfils en el teixit pulmonar i la sang que s’associa amb una major producció de citocines.

El mes passat es va publicar un treball (Leia C. Hazlewood, Lisa G. Wood, Philip M. Hansbro and Paul S. Foster. Dietary lycopene supplementation suppresses Th2 responses and lung eosinophilia in a mouse model of allergic asthma) que conclou que la suplementació dietètica amb licopè abans i durant l’inici de la malaltia al·lèrgica de les vies respiratòries poden ser de benefici clínic en la reducció d’eosinòfils infiltrats tant en els pulmons i la sang. A més, la suplementació amb aquest antioxidant té la capacitat per disminuir la mucositat en els pulmons i reduir les respostes a algunes citocines.

En conclusió, la ingesta de licopè pot ajudar als asmàtics. El licopè és un carotenoide vermell, dona color al tomàquet que el conté en abundància. Els tomàquets molt vermells, igual que la seva salsa, és una magnífica font del carotenoide. També en trobem en abundància a la síndria. Sembla que també va bé per als problemes de pròstata.

Encara ens queda molt per conèixer de les propietats saludables d’aquests components dels vegetals.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació