Enric I. Canela

El Consell de Ministres de divendres va aprovar un Reial decret que estableix els llindars de renda i patrimoni familiar i les quanties de les beques i ajuts a l’estudi del Ministeri d’Educació per al curs 2010-2011.

Aquesta convocatòria general de beques preveu un augment del 3,5 % de la quantia destinada a ajuts a l’estudi per al proper curs, és a dir, una inversió total de 1.203 milions d’euros per a tots els cursos de l’educació postobligatòria.

S’incrementa, a més, la partida pressupostària per a la modalitat beca – salari, i que té com a objectiu compensar l’absència d’ingressos que comporta la dedicació plena als estudis universitaris. Per al proper curs el Govern eleva els diners destinats a aquest tipus de beques en 82 milions d’euros, actualitza el llindar de renda familiar en un 2,6%. Diu que és per tal d’evitar l’eventual expulsió de beneficiaris com a conseqüència dels increments salarials , i estén aquestes beques – salari als estudis de cicles formatius de grau superior.

El Ministeri d’Educació espera que amb aquestes modificacions s’incrementi en un 285 per 100 el nombre d’alumnes que es beneficien d’ella.

No en tinc ni idea, però els llindars són tan baixos que molts quedaran exclosos per no poder acollir-se ni ara ni abans. Cal un estudi una mica aprofundit per saber la renda familiar dels que deixen la universitat al final del batxillerat. Tampoc les beques estan relacionades pel poder adquisitiu cosa que perjudica als estudiants de Catalunya.

El camí és bo però encara estem molt lluny.

Una resposta a “Milloraran les beques però no prou”

  1. a 15 maig 2010 a les 5:13 Joan Gil

    No entenc com es poden retallar les partides de despesa social; i en canvi, sorgir aquests augments (mínims). A l’estil de l’altre post 50 milions més per a la recerca”. D’on surt tota aquesta millora (mínima)?

    Amb les últimes retallades en pensions i altres elements socials, el Govern central no pot donar (alhora) aquestes notícies. No s’entén gaire.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació