Enric I. Canela

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha informat que el projecte “Nanofarm” ha generat noranta patents i sis molècules en desenvolupament clínic, el que representa “un abans i un després” en la investigació cooperativa del sector biotecnològic espanyol.

Nanofarm està finançada parcialment pel Ministeri amb 15 milions d’euros sobre una inversió total de 33. Forma part de la primera generació de consorcis CENIT, llançats el 2006 i que finalitzen ara, després de quatre anys d’activitat en R+D+i, ha explicat la ministra.

Nanofarm, encapçalat per un consorci de set firmes biofarmacèutiques-PharmaMar, Noscira i Sylentis (Grup Zeltia); Laboratoris Rovi, Faes Farma, Lipotec i Dendrico-, va ser creat amb l’objectiu de millorar les propietats terapèutiques dels compostos actius d’aquestes companyies.

Des de la seva constitució, ha treballat amb més de cent compostos actius entre antitumorals, antiosteoporòtics, anticoagulants i diferents molècules destinades a malalties neuronals, oculars i infeccioses.

Amb elles ha utilitzat més de quaranta sistemes d’alliberament de fàrmacs, entre els quals s’inclouen liposomes, nanopartícules polimèriques i nanocàpsules, micropartícules, dendrímers, dispersions sòlides i promotors d’absorció. A més, es troben en procés d’avaluació clínica un total de sis molècules o formulacions per al tractament del càncer, trombosi, diabetis per via oral, Alzheimer i glaucoma. També s’han generat noranta patents i tretze publicacions.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació