Enric I. Canela
El resveratrol és un polifenol natural. Es tracta d’una fitoalexina que produeix el raïm com a resposta als fongs fitopatògens.
S’han estudiat els seus efectes com a cardioprotector, inhibidor de l’agregació de les plaquetes, antiinflamatori, antioxidant i vasorelaxant.
Molt recentment s’ha publicat un treball (Po-Len Liu , Jong-Rung Tsai, Albert Linton Charles, Jhi-Jhu Hwang, Shah-Hwa Chou, Yueh-Hsin Ping, Feng-Yen Lin, Yuh-Lien Chen, Chun-Ying Hung, Wen-Chi Chen, Yung-Hsiang Chen, Inn-Wen Chong. Resveratrol inhibits human lung adenocarcinoma cell metastasis by suppressing heme oxygenase 1-mediated nuclear factor-B pathway and subsequently downregulating expression of matrix metalloproteinases. Molecular Nutrition & Food Research. Published Online: 11 May 2010).
En aquest treball, treballant amb cultius cel·lulars demostren que el resveratrol inhibeix la metàstasi dels adenocarcinomes de pulmó. Evidentment una cosa és l’efecte en cultius cel·lulars i l’altra la seva utilitat en pacients, però els resultats són prometedors. En qualsevol cas, les dades aportades serveixen per conèixer millor el mecanisme implicat en la metàstasi cel·lular.
A voltes d’aquest article us recomano que prengueu el raïm ben lleig, aquell que té parts fosques a causa d’alguna agressió (ocell, pedra, etc.). Normalment és més barat i dolç. A sobre té resveratrol perquè l’ha produït el gra per defensar-se.
Com m’en alegro que la investigació refer-mi allò que pensava i que en diferent mesura i matisant es pot aplicar a tot. Sempre dic a les dones de casa que els vegetals més petits, “mig passats”, etc, són sovint els més interessants, p e els tomàquets que tenen a sota el taulell per a llençar, en general, són els únics amb un bon grau -organolèptic si més no- de maduració.
Jona,
No s’entèn res del que fa aquest govern. Incoherència, dspropòsits. Si foos una empresa els haurien fotut la carrer fa temps.
Criteri,
He aprofitat l’article per dir el que m’agrada. Sempre la fruita lletja i dolça, del pagès si es pot. Allò que ha tocat massa cambra frigorífica i no ha madurat a la terra no té els components necessaris per a una bona nutrició. Allò que piquen els ocells.
La llàstima és que no pugui gaire, Barcelona…
Sí, em referia exactament a això, a la fruita lletja, la que madura perquè no és de cambra, qu és directa del pagès. Caldria fer-ne pedagogia.
Criteri,
Jo ja faig una mica de difusió, escrivint aquí (poca gent ho veu), a le smeves classes.
Cal molt més.