Les virtuts de les nous


Enric I. Canela

L’altre dia es va publicar un article (Joan Sabaté; Keiji Oda; Emilio Ros. Nut Consumption and Blood Lipid Levels: A Pooled Analysis of 25 Intervention Trials. Arch Intern Med, May 2010; 170: 821 – 827) que parlava de l’efecte de les nous per reduir el colesterol.

De fet s’ha dit fa temps que menjar sovint nous i fruits secs és beneficiós per a la salut, perquè aquests productes són rics en vitamines, antioxidants diversos i fitosterols.

La tesi del treball és que els fitosterols prevenen l’entrada del colesterol i així disminueix. Probablement això passi, però també les nous són molt riques en àcids grassos poliinsaturats (especialment l’àcid alfa-linolènic) i aquests fan que s’alteri el tipus de colesterol disminuint els triglicèrids i la quantitat del denominat colesterol “dolent”(lipoproteïnes de baixa densitat) i augmentant la quantitat de colesterol “bo” (lipoproteïnes d’alta densitat).

En tot cas, les nous, amb moderació perquè són molt energètiques, són un excel·lent aliment (si no et provoquen al·lèrgia).

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació