Enric I. Canela

El Govern ha atorgat avui les medalles i plaques Josep Trueta al mèrit sanitari a nou persones i tres entitats. Amb aquests guardons es vol distingir les persones i entitats que han contribuït a la millora de la sanitat. El lliurament de les distincions tindrà lloc el 25 de maig al Palau de la Generalitat. Entre les persones guardonades està la companya i amiga Virgínia Novel i Martí.

El currículum que publicat diu: (Barcelona, 1944). Diplomada en podologia per la Universitat de Barcelona (1978) i llicenciada en podologia per l’Escola Superior de Saúde do Vale do Sousa – Instituto Politécnico Saúde do Norte CESPU-CRL, Oporto-Portugal (2001). Llicenciada en antropologia social i cultural per la Universitat Catòlica de San Antonio de Murcia (2001). Doctora honoris causa en ciències mèdiques per la Pennsylvania College of Podiatric Medicine (1998). Doctora cum laude per la Universitat de Barcelona (2009). És professora titular del Departament de Podologia de l’Escola Universitària d’Infermeria i Podologia de la Universitat de Barcelona. Imparteix docència en cirurgia podològica, deontologia i legislació podològica, i podologia preventiva des del 1983. És vicedirectora de l’Escola esmentada; directora de la Clínica Podològica de la Universitat de Barcelona (1983); membre del Claustre de la Universitat de Barcelona; també forma part de diverses comissions docents de la Universitat de Barcelona. És presidenta del Consejo General de Colegios Oficiales de Podólogos i expresidenta del Col·legi Oficial de Podòlegs de Catalunya (1994-2010). És autora de nombroses publicacions científiques tant en l’àmbit nacional com internacional i coautora de diversos llibres relacionats amb la podologia. El 1999 se li va concedir la Medalla al Treball President Macià de la Generalitat de Catalunya.

Felicitats Virgínia. La teva feina per tirar endavant la Podologia a la UB, i la clínica, et fanb mereixedora d’això i més.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació