Enric I. Canela

Va ser un dels temes tractats en el darrer Consell d’Universitats: El màster per ser advocat serà obligatori el 2012.

El màster oficial que donarà accés a l’exercici de la professió d’advocat, d’un any de durada, es convertirà en un requisit indispensable a partir del mes d’octubre del 2011, o el que és el mateix: afectarà de ple la promoció de titulats en Dret que surti de les aules el juny del 2012. Amb aquesta modificació, Espanya deixarà de ser un dels pocs països del món on els estudiants que s’han acabat de llicenciar estan facultats per actuar com a lletrats sense cap més exigència que la d’haver ingressat en un col·legi professional.

No hi va haver acord i el Reial Decret es discutirà en la propera sessió. En la propera reunió també està previst que es tracti el tema de l’oferta de places de les universitats espanyoles per al curs 2010-2011 així com la política de preus per al proper any acadèmic.

2 respostes a “Els advocats hauran d’estudiar més per poder exercir”

  1. a 25 maig 2010 a les 9:23 Carolina Ibac

    Un filtre al naixement d’advocats. Llàstima que no se’ls hi requereixi un mínim de valors humans. La moral i l’ètica d’aquesta professió estan trepitjades per la llei.

  2. a 26 maig 2010 a les 9:47 enriccanela

    Carolina,
    Aquestes coses s’haurien d’aprendre a acasa i a l’escola. Són un reflex de la societat. la universitat ja no pot ensenyar això. Pots intentar predicar amb l’exemple, l’única forma però poc més.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació