Aclarint les beques


Enric I. Canela

Llegia que la senadora socialista per Osca, Margarita Periz preguntarà avui, durant la sessió de control parlamentari al Senat, al ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, sobre les novetats de la convocatòria general de beques i ajuts a l’estudi per al curs 2010-1911.

Margarida Periz ha recordat que el Consell de Ministres ha aprovat aquest mes un reial decret que preveu una pujada del 3,5 per cent en la dotació per a beques i ajuts a l’estudi del Ministeri d’Educació per al curs 2010-2011.

Periz ha assegurat que la inversió prevista per a tots els cursos de l’educació postobligatòria és de 1.203 milions d’euros i ha afegit que el Govern espera augmentar el nombre d’alumnes que es beneficiaran de les anomenades beques – salari, el pressupost augmentarà aquest curs 82 milions d’euros.

Finalment, la senadora socialista ha assenyalat que per a l’any lectiu el Govern modificarà el llindar de renda familiar en un 2,6 % per tal d’evitar l’eventual expulsió de beneficiaris a causa dels increments salarials, a més d’estendre aquestes ajudes als estudis de cicles formatius de Grau Superior.

Deu ser una pregunta per lluïment del ministre ja que la senadora és del propi partit del govern. A veure si ho explica una mica més, però em sembla que està bastant clar. El cas és que la retallada pressupostària no afecti a aquesta partida ja escassa tenint en compte les necessitats socials.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació