Enric I. Canela

És una qüestió de dignitat. Aquesta gent es pensa que pot jugar amb nosaltres com si fóssim marionetes. Que eliminin el ministeri de la Igualtat, el de l’Habitatge, el d?Educació i el de Cultura. Que tornin universitats a Ciència i Innovació i ja veuran quin estalvi. Finalment els ministeris que indico no tenen competències, només despeses.

Els fins ara directors generals de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME), Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO) i l’Institut Nacional d’Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària (INIA), dependents del Ministeri de Ciència i Innovació, han rebutjat rebaixar el seu lloc, després de la retallada d’alts càrrecs aprovat pel Govern el passat 30 d’abril.

Es tracta dels ex directors generals José Pedro Calvo Sorando, del IGME; Enrique Tortosa Martorell, l’IEO, i Pedro Castañeda Domínguez, de l’INIA. Els tres cessaments van ser publicats al BOE el passat 8 de maig.

La proposta del departament que dirigeix Cristina Garmendia consistia que seguissin ocupant el seu lloc com a directors al capdavant de l’organisme però amb rang de subdirectors.

Fonts del IGME han explicat que d’acceptar la proposta José Pedro Calvo Sorando deixaria de ser alt càrrec i hauria d’ocupar aquest lloc en comissió de serveis, havent de triar entre seguir sent catedràtic o dirigir aquest OPI, a més de les rebaixes que implica no ser director general a l’escala administrativa. D’aquesta manera, Calvo torna al seu treball com a catedràtic a Petroleogía a la Universitat Complutense de Madrid. L’última vegada va anar a la seu del IGME va ser el passat divendres.

Mentre fonts de l’INIA han explicat que la institució està pendent que es nomeni un director, amb rang de subdirector, i que Castañeda ha tornat a la seva faceta d’investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). Segons han comentat, és previsible que aproximadament aquí a una setmana podria conèixer el successor de Castañeda i, fins aleshores, dirigeix l’organisme l’equip de subdirectors.

Finalment, fonts de l’IEO, han confirmat que Enric Tortosa tampoc accepta degradar el seu lloc i es remeten al Ministeri de Ciència i Innovació.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació