Enric I. Canela

S’ha publicat, com cada any, el Quality of Living worldwide city rankings 2010 de la companyia Mercer.

Barcelona ocupa el lloc 44è. No és massa bo, però del sud d’Europa només hi apareixen Milà (41è), Lisboa (45è) i Madrid (48è)

Respecte a l’any passat Barcelona ha perdut dues posicions i Madrid es manté. De fet Barcelona baixa perquè apareixen dues ciutats noves que estan per davant Stutgart i Camberra. Si ho mirem així, Madrid avança comparativament.

Per determinar aquestes posicions, l’estudi puntua fins a 39 factors: econòmics, de salut, polítics, de transport i de medi ambient. L’anàlisi comprèn 215 ciutats de tot el món. Per desgràcia no puc accedir al detall de l’ordenació segons criteris per veure quina ha estat la causa del descens català.

Probablement ens trobaríem que les infraestructures no són les adequades. Un problema de finançament greu.

Com deia en un altre apunt relacionat. Solució: independència.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació