Enric I. Canela

Llegia que la plana major de l’European Research Council va reclamar a Barcelona a la classe política més independència i estabilitat per a consolidar-se com el gran impulsor de la recerca bàsica d’excel·lència a Europa.

Als tres anys de la seva creació, el febrer de 2007, l’ERC ja ha seleccionat 1.069 projectes en les seves dues modalitats de subvencions, les Starting Grants (per a joves investigadors) i les Advanced Grants (per a investigadors consolidats). La Comissió Europea ja ha invertit en aquest organisme, que aspira a convertir-se en una institució, més de 2.000 milions d’euros. Els pressupostos assignats per a l’any 2011 ascendeixen a 1.500 milions d’euros, i 1.200 milions més per al 2012. La reunió, organitzada per la Initiative for Science in Europe amb el suport del centre de recerca IRB Barcelona, ha analitzat els èxits de l’ERC i quins canvis s’han de fer perquè la ciència de frontera a Europa avanç més ràpidament.

Estaven Waldemar Kütt, membre de la direcció general de Recerca de la Comissió Europea, Helga Nowotny, que ocupa la presidència del consell científic de l’ERC i Andreu Mas-Colell, secretari general de l’ERC.

Certament l’ERC funciona i cal que la potenciïn. A Catalunya ens va bé. A veure si la política del Govern fa més (no dic que no en faci), com per exemple tornar a posar en funcionament els ICREA Júnior.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació