Enric I. Canela

El Govern per incrementar la recerca i innovació ha arribat a un acord amb  Alcatel-Lucent per potenciar un model de progrés socioeconòmic a Catalunya basat en l’educació, la recerca i la innovació. L’objectiu és impulsar la competitivitat TIC de les empreses catalanes i fomentarà la participació activa de les grans empreses en projectes R + D + i per tal que actuïn com a agents tractors.

Gràcies a aquest acord, Alcatel-Lucent es compromet a aprofitar l’experiència i capacitats del seu centre de desenvolupament d’aplicacions multimèdia a Barcelona. Aquest centre ha desenvolupat projectes innovadors en àrees de publicitat interactiva per a aplicacions en les tres pantalles (TV, mòbil i PC), serveis de videoconferència a la llar, portals de televisió, mobilitat i localització, gestió remota de dispositius, distribució intel·ligent de continguts i solucions avançades de tele-assistència, que suposen la creació de nous ecosistemes.

L’aliança entre la multinacional i el Govern català permetrà a les petites i mitjanes empreses de Catalunya, així com a les universitats i centres tecnològics i de recerca, proposar projectes de col·laboració utilitzant un únic punt d’accés que funcionarà com la “finestreta única” d’ la innovació.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació