Enric I. Canela

El dia 3 es va presentar a Barcelona l’OECD Reviews of Regional Innovation: Catalonia, Spain 2010. Aquest informe d’aquest informe l’havia encarregat el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa. Era un dels compromisos del Pacte Nacional de Recerca i Innovació 2010-2013 per poder avaluar de forma externa el sistema català. Dijous es va presentar a Barcelona. No hi vaig poder anar.

Els mitjans ho van recollir (en poso dos exemples: 1, 2). Una de les conclusions dels mitjans és Catalunya és creativa i té una bona estructura de recerca i desenvolupament, però li falta definir clarament les prioritats en l’àmbit de la innovació i fer més flexible i atraient l’oferta per als investigadors. Un altra: Catalunya, líder en innovació a Espanya però per sota de la mitjana de l’OCDE.

No vaig fer referència perquè esperava poder trobar la informació completa. No podia accedir a través de l’OCDE perquè és de pagament. Per sort el departament d’Innovació, Universitats i Empresa l’havia publicat (se m’havia passat), destacant l’anàlisi DAFO i el que és millor el resum executiu (només 17 pàgines). Cal criticar que el repàs de la traducció al català ha fallat en algun punt (promig, per exemple, no existeix en català).

La majoria de les coses ja les havíem dit nosaltres però així tenen més força. Està molt bé que s’hagi fet. Llàstima que no hagin penjat el document sencer, ens ho podríem llegir aquest estiu.

3 respostes a “L’informe de l’OCDE sobre la innovació a Catalunya”

 1. a 09 juny 2010 a les 9:24 Ignasi

  Hola!

  El DIUE només ha publicat el DAFO i el resum executiu en anglès i en una mala traducció al català, com bé fas notar.

  No s’hi pot fer més perquè l’OCDE sempre es reserva els drets d’aquests llibres per vendres a la seva botiga virtual, però s’hi pot accedir per llegir-lo online a través de Google Books a l’enllaç:

  http://books.google.es/books?id=uZhZ25d5iicC&lpg=PA2&dq=isbn%20978-92-64-08205&pg=PA38#v=onepage&q=isbn%20978-92-64-08205&f=false

  Salutacions,
  Ignasi

 2. a 09 juny 2010 a les 7:58 Mònica

  Molts documents de l’OCDE tenen una versió en pdf de lectura oberta que és el document sencer simplement amb una marca d’aigua.
  Aquest el podeu visionar i us el podeu baixar entrant a http://browse.oecdbookshop.org/oecd/pdfs/browseit/0410021E.PDF

  Salut,

 3. a 09 juny 2010 a les 11:26 enriccanela

  Gràcies Mònica,
  Vaig buscar-lo, normalment els trobo, però no el vaig saber veure.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació