Enric I. Canela

El 17 de maig Dídac Ramírez, rector de la UB, Raimon Belenes, conseller delegat de l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, i per Pere Mir Puig, president de la fundació privada Cellex, van signar un conveni pel que la fundació durà a terme la rehabilitació d’una part de l’edifici de la Facultat de Medicina que ha d’acollir el futur Centre de Recerca Biomèdica Cellex (CRBC), en el qual s’ubicaran laboratoris destinats al camp de la recerca mèdica translacional.

En un altre conveni que també es va signar el mateix dia, Cellex es va comprometre a donar equipament especialitzat al servei de la recerca, per valor de prop d’un milió d’euros, a la Fundació Privada Clínic per a la Recerca Biomèdica.

Pere Mir i Puig és un empresari català dedicat a la recerca, síntesi i fabricació de productes químics, i a la promoció de diverses empreses i patents. Mir va ser professor a l’Escola d’Enginyers Tècnics de la UPC i fundador del Centre d’Estudis Catalans de la Sorbona (París).

Avui s’ha presentat el conveni. En l’acte hi han participat Josep Huguet, conseller del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa (DIUiE); Marina Geli, consellera de Salut; Ramon Gomis, professor titular de la Facultat de Medicina de la UB, director de l’IDIBAPS i de la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica; Raimon Belenes, conseller delegat de l’Hospital Clínic de Barcelona; Jordi Alberch, vicerector de Recerca de la UB, i Vicente Arroyo, catedràtic de la Facultat de Medicina de la UB i director del Centre d’Investigació Biomèdica Esther Koplowitz (CIBEK), un altre dels grans projectes de futur de l’IDIBAPS.

El mecenatge de la Fundació Cellex li permetrà millorar i incrementar els espais disponibles per a la recerca a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Seran 3.500 m2 dedicats a laboratoris i serveis de suport a la recerca, equipats amb les últimes tecnologies, i més de 1.000 m2 per a la gestió i per a espais de trobada. Està previst que les obres finalitzin a finals de l’any vinent, per posar en marxa els nous equipaments a principis de 2012.

Els nous espais de l’IDIBAPS, que es coneixeran amb el nom de Centre de Recerca Biomèdica Cellex, acolliran més de 150 persones dedicades a la investigació i més de 20 que s’ocuparan de la gestió de la recerca i l’administració. Hi haurà quatre plantes dedicades íntegrament a la recerca, una de les quals estarà destinada a acollir els serveis cientificotècnis i les plataformes transversals que donen servei als investigadors, mentre que a la planta baixa hi haurà, a més de laboratoris, espais destinats a la gestió i l’administració, amb dues sales per a reunions i seminaris.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació