R+D+i en clau electoral


Enric I. Canela

En clau electoral, José Montilla va destacar la importància de la reforma del mercat laboral i de les mesures del contenció del dèficit per millorar el model productiu, però va advertir que aquest canvi no serà possible si no es fa de la recerca i de la innovació una prioritat, ja que es tracta d’un instrument clau per al desenvolupament futur.

Aquesta és la línia, segons Montilla, que ha seguit el Govern, perquè mentre l’economia decreixia, els pressupostos catalans per al 2010 van incloure un creixement de les partides destinades a aquest fi.

Montilla va reiterar que es tracta d’un tema essencial per a ell mateix, ja que es tracta d’un pilar de futur per a l’economia necessària i el eix de transformació que permetrà desenvolupar un nou model productiu.

Va destacar els esforços que han realitzat per augmentar els recursos, construir noves infraestructures de recerca i atraure joves investigadors.

Aquests esforços, va afegir, han cristal·litzat en un augment del nombre d’investigadors, d’articles publicats i de premis rebuts durant els últims anys. Va considerar així que alguns objectius s’han complert, encara que va precisar que queden coses per fer, per la qual cosa cal dotar el món de la investigació de confiança. Va advertit que si donem un pas enrere serà molt difícil tornar a donar passos cap endavant.

Montilla va reiterar la importància d’aquestes inversions per sortir de la crisi amb més força i ser capaços de competir en el mercat internacional.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació