Informe COTEC 2010


Enric I. Canela

En la presentació de l’informe COTEC 2010 (veure informe COETC 2010) el passat dia 22, la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, va assegurar que fomentar la innovació la compra pública innovadora del Govern ascendirà a 1.700 milions d’euros el 2010. (Discurs complet de la ministra).

La ministra va reafirmar el compromís d’aquest Govern amb la R+D+i, com posen de manifest les últimes dades de l’INE publicades el mateix dia 22, els quals mostren un increment del 5,4% de la despesa pública en R+D el 2009.

Va destacar també que la innovació és l’únic camí que garanteix la sostenibilitat futura de les empreses i institucions espanyoles i que aquesta ha deixat de ser una activitat reservada a una elit, per passar a formar part de l’agenda de moltes empreses de sectors tradicionals.

Garmendia va dir també que l’Estratègia Estatal d’Innovació, que s’aprovarà properament al Consell de Ministres, és un document per a l’acció i que compta amb mesures que ja estan sent implantades i amb altres que es desplegaran abans que acabi el any al voltant dels seus cinc eixos: financer, mercats, internacionalització, cooperació territorial i persones

El Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local destinarà el 2010, 916 milions d’euros a 7.650 projectes impulsats per administracions locals que tenen un contingut clarament tecnològic.

El rei Joan Carles que va presidir l’acte va demanar la col·laboració de l’Administració i les empreses en el foment de la innovació per sortir de la crisi. En la seva opinió, la formació és un instrument clau per redreçar l’actual situació i demanar una major implicació de les universitats i els centres educatius.

Per la seva banda, el director general de COTEC, Juan Mulet, va presentar un decàleg amb recomanacions per superar els principals reptes de la competitivitat espanyola, entre els quals destaquen la millora del sistema educatiu, que els empresaris assumeixin els riscos de la innovació i que les lleis no la obstaculitzin (Informe complet de Juan Mulet).

El decàleg és:

1.- Millorar el sistema educatiu.
2.- Aconseguir que la societat s’aprecia que els empresaris assumir els riscos de la innovació.
3.- Evitar que les lleis, fiscalitat i regulació, obstaculitzi la innovació.
4.- Atraure el talent i la inversió estrangera.
5.- Aconseguir que la universitat i la recerca pública s’integra plenament a la solució dels problemes del seu entorn.
6.- Fer conscients a les empreses que la seva sostenibilitat depèn de la seva capacitat per crear valor.
7.- Implicar el finançament privada a la innovació.
8.- Preparar a les pimes per al mercat global.
9.- Aprofitar el mercat de les grans empreses i de l’administració com tractors tecnològics.
10.- Aconseguir que les pimes troba una àmplia oferta de serveis per a la innovació.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació