Enric I. Canela

Ahir, la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, en la cerimònia de lliurament dels premis Frontera del Coneixement de la Fundació BBVA va subratllar l’excel·lència científica com una de les principals apostes del Ministeri. En aquest sentit, Garmendia va destacar durant la seva intervenció que el MICINN es proposa el 2011 donar els primers passos cap a un nou enfocament per al finançament de la ciència. Es tracta, segons va dir, d’una aproximació pressupostària que permeti seguir apostant pels millors grups de recerca siguin on siguin però que, al mateix temps, enforteixi a aquells centres de recerca que acreditin la seva massa crítica i la seva excel·lència internacional.

Concretament, la ministra va insistir en la necessitat de donar suport als millors grups de recerca, donant un salt qualitatiu en el sistema científic espanyol.

L’objectiu és garantir la competitivitat internacional dels millors centres de recerca – siguin departaments o instituts universitaris, fundacions de recerca o instituts dels organismes públics de recerca -, així com millorar el seu prestigi i projecció social.

En aquesta línia ha dit que la futura Agència Estatal d’Investigació espanyola, que es posarà en marxa amb l’aprovació de la nova Llei de la Ciència, de la Tecnologia i de la Innovació, s’inspirarà en el European Research Council. No deixa de ser una magnífica notícia que no agradarà a tothom.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació