Enric I. Canela

L’Instituto Nacional de Estadística (INE) ha publicat l’avenç del resultats Estadística sobre Activitats en R+D.

Les principals conclusions són:

  • La despesa interna en R+D va registrar l’any 2009 un descens del 2,4% respecte l’any anterior.
  • La despesa empresarial en R+D va decréixer un 8,8% respecte a 2008, mentre que la despesa pública va registrar un augment del 5,4%.
  • El nombre de persones dedicat a activitats d’R+D, en equivalència a jornada completa es va incrementar un 1,7% en el sector empresarial i un 4,6% al sector públic.

No semblen bones notícies, però el fet que el personal dedicat a aquestes activitats creixés cal interpretar-ho positivament.

Una resposta a “Més persones dedicades a l’R+D”

  1. a 01 jul. 2010 a les 7:28 Alfons

    Enric, em sembla positiu que incrementi el personal però, en quines condicions? potser sóc una mica pessimista però cada vegada estic més en contra que incrementi el personal dedicat a recerca en precari.

    Veure predocs amb contractes de 25 hores, post-docs amb contractes de llicenciats o menys (jo vaig estar un any i dos mesos treballant amb un contracte de categoria R4 -personal no qualificat-),…

    Sí, augmenta el personal però no en bones condicions. Augmenta bàsicament perquè deu augmentar el nombre de persones amb vocació i, perquè no?, amb un cert grau de massoquisme, tot sigui dit.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació