Enric I. Canela

El conseller Josep Huguet ha dit que si l’actual projecte de llei de la Ciència, actualment en tràmit parlamentari, arriba a aprovar-se tal com està redactat, els centres perdrien capacitat de contractar i retenir investigadors líders en els seus camps. Científics d’alguns dels centres de recerca més prominents de Catalunya han advertit que el projecte de amenaça la competitivitat d’aquests centres.

El problema principal és que la futura llei regula la carrera dels investigadors d’una manera que és un avanç per a centres gestionats amb criteris funcionarials com els del CSIC però que és un retrocés per a centres gestionats amb criteris empresarials com els de prop.

A cada bugada perdem un llençol. Una llei espanyola sempre és un atemptat a la nostra autonomia.

Segons Huguet, La Generalitat ha creat la institució CERCA (veure La Institució CERCA ja camina) que agrupa 39 centres de recerca de Catalunya, per blindar-en relació amb la llei de la Ciència.

2 respostes a “Huguet contra la readació actual de la llei de la Ciència”

  1. a 09 jul. 2010 a les 11:00 Cecilio

    I qui blinda als investigadors a les universitats públiques catalanes?

  2. a 09 jul. 2010 a les 10:38 enriccanela

    L’Estat espanyol.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació