Pobre universitat europea


Enric I. Canela

El País publicava dilluns un magnífic article de Timothy Garton Ash, catedràtic d’Estudis Europeus de la Universitat d’Oxford. L’article parla de les diferències de finançament entre les universitats d’Oxford i Standford. La primera depèn bàsicament del finançament públic, els estudiants paguen uns 3.900 euros per curs, la segona del privat, els estudiants paguen 30.500 euros per curs. Els segons tenen mecanismes per ajudar als estudiants sense gaire recursos. Si la família cobra menys de 60.000 dòlars any no paguen ni matrícula ni allotjament, si cobren entre 60.000 i 100.000 dòlars no paguen matrícula.

L’autor reflexiona sobre la situació de la Universitat d’Oxford i ho fa extensiu a Europa. Amb la salvatge reducció del finançament públic, l’aposta de l’Europa del Coneixement se n’anirà en orris. Llegiu l’article, paga la pena. Personalment penso que això no s’aguanta i que Europa anirà en darrere.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació