Enric I. Canela

Ja han sortit les notes de tall. Enguany s’han preinscrit a la universitat pública 1.148 estudiants més que el curs anterior, és a dir, un 2,63% més, i hi ha un total de 49.641 estudiants preinscrits, la xifra més alta dels últims deu anys.

Un 63% «podran estudiar la carrera desitjada al centre que han escollit en primera preferència»

Els estudis de Medicina són els més sol·licitats. Els 10 centres més sol·licitats són de la UB.

Les notes de tall més elevades són les dels estudis del doble grau Física – Matemàtiques, Enginyeria en tecnologia aeroespacial i Periodisme. La nota de tall, però ve determinada per l’oferta de places. Si són poques s’afavoreix una nota de tall elevada.

Un problema és que el canvi de model de selectivitat i l’augment del nombre d’estudiants ha fet que els estudiants hagin errat en les seves possibilitats a l’horta de triar. Així un de cada tres estudiants no té allò que volia i que hi hagi moltes cues a l’Oficina d’Orientació per a l’Accés a la Universitat per canviar les preferències.

Les notes de les disciplines properes, les que més toca el meu departament són molt elevades: Bioquímica (10,364), Biotecnologia (11,018), Biologia (9,784) i Ciències Biomèdiques (11,424).

Això garanteix que la preparació dels estudiants serà més elevada. Caldrà no defraudar-los.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació