Enric I. Canela

Sembla que a les “autoritats” els falta un bull. Confonen l’equitat amb l’igualitarisme. Pensen que ser d’esquerres és permetre que es pugui ser enginyer sense saber escriure. Cal eliminar totes les traves que permeten determinar si un sap o no per tal que no et tatxin de neoliberal. Així anem.

Ara resulta que s’han eliminat les quotes que tenien els estudiants d’FP per accedir a algunes carreres. Els que han cursat cicles formatius d’FP poden accedir-hi sense fer les proves d’accés. Com és lògic, hi ha centres que inflen les notes i així entren directament a la universitat per davant d’estudiants que han fet el batxillerat i que passen per la selectivitat que, si més no, permet homogeneïtzar una mica les notes.

Què ha passat? doncs que els graus d’Infermeria o educació. Un exemple: a la UAB de les 154 places de primer curs d’Educació Infantil, 139 han anat a alumnes d’FP i només 15 als que procedeixen de la selectivitat. Hi ha que han entrat després de cursar el cicle administratiu i fins i tot alguns de cicles mitjans que no han fet el batxillerat. Naturalment aquí es veu la importància que es dóna a la formació de mestre.

L’embolic és molt més gros però si voleu podeu llegir l’article, no m’hi estenc.

Com no podia ser altrament, el malestar causat entre els estudiants que han fet la selectivitat i s’han quedat sense lloc s’estan organitzant i han creat una plataforma per demanar més places. Clar, tenen raó, però la solució no passa per augmentar les places. El que cal és una política educativa coherent. I una de les coses que ha d’atendre la política educativa és la demanda, però no només la demanda, cal introduir criteris de preparació, capacitat, etc.

Quan un va al metge no li disculpa l’error perquè venia d’una família nombrosa o perquè tenia una tieta a Càceres. Li exigeix que sàpiga Medicina. No hauria de ser igual en altres professions? Si no es pren l’educació universitària amb rigor la ruïna futura està garantida. Bé la ruïna ja la tenim, volia dir que l’augment de la ruïna està garantit.

Segur que molts responsable sho veuen i no tenen prou força per canviat les coses.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació