Enric I. Canela

He parlat aquests dies del problema de la selectivitat (PAU) arran del problema generat per l’accés sense prova homogeneïtzadora dels estudiants d’FP.

Sobre aquest tema van entrevistar ahir al rector de la UB, Dídac Ramírez. Podeu veure el resum i el vídeo. La meva coincidència és pràcticament total.

La crítica que ha fet al Parlament Irene Rigau (CiU), que va ser responsable bastants anys de l’organització de les PAU, ha estat molt dura. La veritat és que el desordre l’ha organitzat el govern espanyol, però la informació que s’ha donat als estudiants ha estat pobre. La prova és que enguany només el 62% dels prematriculats han obtingut plaça per a la seva primera preferència, mentre que s’havia arribat al 85% anys enrere.

Segueixo opinant que el model està totalment equivocat. Caldria establir les prioritats de forma diferent. Avui dia amb els sistemes informàtics plenament incorporats seria molt fàcil i, a més, just. Fa dos anys escrivia sobre el tema a Una proposta alternativa al Decret d’accés a la universitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació