Enric I. Canela

Llegeixo que la banda ampla és un 10,8% més cara a l’estat espanyol que a la Unió Europea. Així es desprèn de l’informe que ha presentat aquest dijous la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT). El document presenta una comparativa entre les millors ofertes que hi havia als països de la Unió a finals de l’any passat. Segons la CMT, la millor oferta a velocitat mitjana que es pot contractar a l’Estat (el 70% de les línies són d’entre 2Mb i 10 Mb) és de 32,3 euros, mentre que la mitjana europea se situa als 29,1. Les xifres que presenta la CMT no són absolutes, sinó que es calculen a partir del PPP, un indicador econòmic que permet comparar els preus segons el poder adquisitiu de cada país.

És lògic, l’aposta espanyola per les TIC està en mans de les operadores. Tan intervencionistes que són els espanyols, podrien actuar i crear les condicions per tal que s’abaixin els preus.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació