Enric I. Canela

El mes passat es va publicar el Ranking Web of World Universities (weobometrics) que cobreix més de 20.000 institucions i que elabora el Laboratori de Cibermetria del CSIC.

La UB està en la posició 214. Té el problema del multidomini, cosa que perjudica la seva visibilitat, però que, segons els autors del rànquing, això no afecta a la posició.

Per a mi no té gaire interès comentar la posició de les universitats catalanes en aquest rànquings. Els webs són o dolents o molt dolents. Pateixen un mal comú al de moltes institucions, molt menys a l’empresa privada, i és que estan fets per a què els entenguin els que l’han elaborat.

La cosa no afecta només a les universitats catalanes. Molt interessant l’article Webs i equips web de les universitats

que publicava Miquel Duran. Mostra un quadre en el que hi ha dos cercles (què contenen els webs i què inclouen les universitats a llur web). Entre el que destaquen i el que interessa als visitants només hi ha el nom de la universitat. L’exemple, quan a ítems, no és del tot vàlid en el nostre cas, però canviant algunes coses estaríem en el mateix cas.

No sé per què les universitats no fan proves beta, contracten estudiants pe a què naveguin.

El darrer canvi que es va fer al web de la UB, en teoria millora la imatge i el fa més modern, ha fet que encara s’utilitzi més el Google per trobar les coses. Constato que ho diuen professorat, PAS i estudiants. La culpa no és dels equips que ho fan, no ho poden fer millor perquè no es poden posar en la pell de l’usuari, la culpa és de no contractar equips adequats. Em faré l’immodest: si avui ho deixessin en les meves mans (amb els diners adequats, gran problema) aviat ho endreçaria.

Una resposta a “Els problemes dels webs universitaris”

  1. a 09 oct. 2010 a les 5:30 Edunomia

    Cap a una nova mètrica per avaluar la recerca?…

    En uns recents intertweets amb la @mferres, amb ocasió d’una defensa de la llengua catalana, li preguntava què volia dia defensar el català en la recerca. Crec que no hem acabat d’estar d’acord en allò a què ens referim: si en fer ser…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació