Enric I. Canela

Ángel Gabilondo, Ministre d’Educació espanyol, deia a finals de juliol que a l’Estat espanyol sobren titulats universitaris i manquen de grau mitjà. Deia que hi ha més estudiants de Dret a Madrid que a tot el Regne Unit.

També va dir que al 2020 el 85% dels llocs de feina han de ser qualificades.

Segurament el que cal és induir canvies en la vocació dels estudiants, menys de ciències socials i més d’experimentals i enginyeries, i evitar el fracàs escolar. Si part d’aquest fracàs s’orientès a priori adequadament les coses serien diferents.

2 respostes a “El problema de les vocacions professionals”

  1. a 14 ag. 2010 a les 3:23 José María

    Hola,

    M’agradaria saber a) els percentatges de persones amb formació professional de grau mig i superior que treballen en quelcom relacionat amb el que han estudiat, amb la seva distribució per àmbits formatius; b) el percentatge de titulats de CFGS que inicien estudis universitaris; c) el temps (mig i desviació) que aquests traballen del que han estudiat als CFGS abans d’entrar a la universitat. Mai he vist aquestes dades, i sempre he pensat que ens enduríem alguna sorpresa.

  2. a 14 ag. 2010 a les 1:39 enriccanela

    José Maria,
    Doncs si, no en tenim ni idea. Caldria saber més sobre això.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació