Enric I. Canela

Fa uns mesos va sortir a la premsa un article que parlava d’na beguda elaborada a base d’extractes vegetals i que es comercialitzaria en breu a l’Estat espanyol Espanya sota el nom de “Security”. L’anunci diu que promet combatre els efectes de la ressaca i ajudar l’organisme a depurar

Es presenta en una petita ampolla de 30 ml sota la denominació de “beguda digestiva” i té un sabor que recorda el del suc de pera, alguns dels ingredients vegetals consignades són carxofa, angèlica, te yunnan i llimona.

Diuen que aquest producte es distribueix a França i altres països des de 1996, i abans van ser necessaris sis anys de recerca. La beguda és plenament legal i els seus components totalment innocus i figuren com autoritzats en la llista que regeix en l’Administració francesa per a l’elaboració de begudes no alcohòliques.

Encara que es pot prendre abans de cometre excessos, el prospecte de “Security” indica que per obtenir millors resultats el millor és beure una dosi – és a dir, una ampolleta – després d’una nit de festa, una copiós sopar. Els efectes es noten al voltant de tres quarts d’hora després d’haver ingerit aquesta beguda, que no només pretén pal·liar els excessos espirituosos, sinó també els culinaris, ja que la carxofa és una planta emprada tradicionalment per facilitar les digestions pesades.

L’empresa té un web en castell: Security. Pel que he pogut llegir, el producte sembla innocu, la carxofa va bé per protegir el fetge i la llimona ajuda a la “neteja hepàtica”.

Tinc els meus dubtes sobre els efectes contra la ressaca. La ressaca es produeix per deshidratació de zones determinades del cervell. El que cal és beure aigua o sucs de fruites o de tomàquet . I també una aspirina. Beure 30 ml de sucs vegetals no crec que serveixin per gaire. Jo no veig el mecanisme metabòlic que faria aquest efecte.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació