Enric I. Canela

Al mes de maig es va publicar l’article Sulforaphane, a Dietary Component of Broccoli/Broccoli Sprouts, Inhibits Breast Cancer Stem Cells (Yanyan Li, Tao Zhang, Hasan Korkaya, Suling Liu, Hsiu-Fang Lee, Bryan Newman, Yanke Yu, Shawn G. Clouthier, Steven J. Schwartz, Max S. Wicha, and Duxin Sun; Clin Cancer Res May 1, 2010 16:2580-2590).

Les conclusions són que el sulforafan, present al bròquil i altres verdures del gènere de les cols (Brassica)  ataca les cèl·lules mare del càncer de pit i prevé l’aparició i desenvolupament dels tumors. Això s’ha vist en ratolins. Ara cal aïllar el producte i fer assaigs clínics.

De les virtuts d’aquests vegetals en la prevenció de moltsl càncers se n’ha parlat bastant, però cal més recerca. A menjar cols!

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació