Enric I. Canela

El Periódico publica que de les ajudes que va concedir la Comissió Europea l’any passat a projectes d’R+D, el 2% el van captar empreses i entitats públiques catalanes. Són projectes que integren equips de diversos països. Catalunya participa en 178 d’aquests projectes internacionals, dels quals lidera el 23%. La Generalitat considera que les empreses catalanes haurien de ser més actives en aquest àmbit, de manera que destinarà 12,8 milions d’euros , que provenen d’un fons de l’Estat que premia les autonomies que han incrementat més les subvencions europees a la recerca, per tal que es presentin a més convocatòries europees. El programa s’ha batejat com a Connect-EU.

Els ajuts estan oberts fins a final de novembre.

A Catalunya, que el 2009 va aconseguir un 70% més d’ajudes de Brussel·les respecte de l’any anterior. L’objectiu és elevar els diners que Catalunya rep de Brussel·les dels 76,68 milions del 2009 a 110 milions.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació