Enric I. Canela

El rector de la UPC, Antoni Giró, ha alertat a la comunitat universitària del “delicat” estat de les finances del centre públic, i ha assegurat que la Generalitat li deu 89 milions d’euros entre despeses i compromisos pendents.

Encara que ha subratllat que aquesta situació és comuna a la resta de les universitats públiques, ha concretat que en el cas de la UPC s’agreuja el problema pel seu dèficit acumulat.

Davant aquesta situació, s’ha sol·licitat per carta al Govern la redacció d’un calendari possible de pagaments “per a poder conèixer l’escenari econòmic real”. Giró també ha demanat al Govern que no rebaixi la seva aportació en un 5% i que destini aquest decreixement a la disminució del deute.

Segons ha transmès a la comunitat universitària, la Generalitat ha autoritzat al centre a renovar la seva pòlissa de tresoreria.

Un autèntic drama que acabarà ensorrant la relativa competitivitat de les universitats catalanes. Cal fer alguna cosa amb urgència.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació