Enric I. Canela

L’altre dia escrivia Els enemics de la llengua catalana on parlava del decret que està elaborant el departament d’Innovació, Universitat i Empresa i les crítiques que està rebent pel que jo considero un absurd provincianisme de cosmopolites de via estreta.

Jo opino que afectarà a molt poc professorat, però Mèius, en un comentari a l’esmentat article em diu que el decret afectarà a associats, lectors (al cap de 2 anys), però també catedràtics i l’accés a cossos docents d’àmbit estatal. També em diu que el text és ambiciós i que es legisla sobre titulars perquè els informes dels experts ho han avalat i també que la Comissió Jurídica Assessora ha fet un informe molt favorable.

Jo no dubto del que em diu, però si de l’aplicació pràctica. Imaginem que ve un professor que vol ser Titular d’Universitat i no acredita el català. En teoria tindria dos anys per fer-ho. Un cop a dins decideix que no. Al meu parer no hi ha mecanisme que el pugui obligar. La Generalitat només té un recurs, no donar-li els trams autonòmics. La veritat és que són molt pocs diners.

No sé, tinc moltes ganes de veure el decret. M’agradaria que fos possible aconseguir l’objectiu, tant de bo. Em penso que sense la independència ho tenim negre.

De moment, però, ja s’ha aconseguit una cosa, sentir les veus dels de sempre. Em diverteix.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació