Enric I. Canela

Avui l’OCDE ha publicat l’informe anual Education at a Glance 2010. Es tracta d’un informe molt voluminós, 472 pàgines, amb molts indicadors i taules. No es pot fer un comentari precipitat. Malauradament tampoc podem treure gaire conclusions sobre el panorama educatiu català, atès que Catalunya està inclosa dins l’Estat espanyol.

Un dels punts que destaca l’OCDE és: Els mestres segueixin cobrant menys que altres persones amb títols acadèmics anàlegs en la majoria dels països. Només a Espanya un professor de secundària amb 15 anys d’experiència guanya més que la mitjana de les persones amb educació superior (a primària passa igual). De mitjana a tots els països de l’OCDE, un professor d’aquest nivell poden arribar a guanyar només un 79% de la mitjana del que cobren els professionals de categoria anàloga. A la República Txeca, Hongria, Islàndia, Israel, Itàlia i Eslovènia, aquesta relació no supera el 60%.

Clar que quan miren els sous objectivament no són els més alts encara que comparativament no estan malament. Els titulats estem mal pagats si ens comparem amb altres països. I no diem els professors d’universitat d’asquí comparats amb els de l’OCDE, nosaltres estem a la cua del món civilitzat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació