Sempre contra el català


Enric I. Canela

Una persona d’absoluta credibilitat m’informava que des al departament d’Innovació, Universitat i Empresa tenen tots els informes preceptius favorables i el decret sobre l’ús del català està preparat per ser aprovat, però que l’entorn socialista està fent de tot per posar pals a les rodes.

Quan es defensa el català sempre surten enemics de sota les pedres. Curiós aquest fre acompanyat del comunicat del president Montilla fent servir també l’espanyol.

En tot cas, des d’aquí tot el suport al conseller Huguet i als seus col·laboradors en aquesta lluita en defensa que el català sigui la llengua normal d’un país normal.

7 respostes a “Sempre contra el català”

 1. a 08 set. 2010 a les 10:44 Jordi

  Com sempre, ERC al capdavant de la defensa de la llengua i del país. Per cert, Enric, crec que el teu partit (CIU) mai va fer res perquè el català fos llengua normal a les univeristats durant 23 anys, oi?

 2. a 09 set. 2010 a les 12:08 Topo Universitario

  Una Comunidad Autónoma en la que hay dos lenguas cooficiales y en la que se pretende exigir certificados de sólo una de ellas.

 3. a 09 set. 2010 a les 3:34 Joel

  Està clar que un cop independents, una de les prioritats, juntament amb la redacció i aprovació de la constitució, serà les eleccions però abans cadrà amb urgència una llei de partits. Algú s’imagina un nou estat, refrendat per la majoria de ciutadans i que alhora concorregessin a les eleccions els partits que fins a l’últim moment han anat contra la independència de Catalunya i sitemàticament contra el català?
  Aquests partits han de ser declarats il·legals i tota la militància en pes inhabilitada per sempre per dedicar-se a la política sigui amb les sigles que siguin.

 4. a 09 set. 2010 a les 3:35 enriccanela

  Jordi,
  Cal estar al dia! Jo no sóc de CDC fa temps, per alguna cosa serà.
  Per què serà que hi ha qui sempre, en fer un comentari aprofita per carregar contra un altre que l’únic que vol és el mateix?
  Què hi farem! per això el país no va endavant. Cal construir.

 5. a 09 set. 2010 a les 3:38 enriccanela

  Anònim,
  A les universitats catalanes:
  Coneixes algun professor que hagi assolit una plaça fixa que no sàpiga espanyol? Jo no.
  Coneixes algun professor que hagi assolit una plaça fixa que no sàpiga català? Jo si.
  Potser que deixem de dir bajanades en contra del català i anem per feina.

 6. a 09 set. 2010 a les 9:49 Joan Gil Oliveras

  En Xavier Sala i Martín deia fa temps que Montilla no podia governar sense tenir estudis ni tenir el nivell C de català.

  Ara es veu, que a un professor universitari (molt més lògic que li demanin) “li obliguin” a acreditar-ho (cosa que no passarà amb els professors que fa anys que exerceixen) li sembla que ataca l’atracció de talent (argument C’s i UPyD per excel·lència). Hi ha gent que es creu que estem pendents del que facin. El vas respondre molt bé: ell fa classes en anglès a la Universitat dels EUA on ell exerceix docència i ell no demanarà a tal Universitat fer les classes en castellà o català. Lògic.

  Tot i això, no crec que Montilla parli castellà en discurs institucional (això per cert, és una vergonya molt gran, m’ha decebut molt) tingui relació amb el nivell C. Venen eleccions i el PSC torna a veure que cal que els que voten a les eleccions espanyoles, i no a les catalanes, es mobilitzin i vagin a votar. Per això Mas va a la Noria, a que els que no veuen TV3 i si Telecinco (televisió més vista a Catalunya, sobretot, AMB). L’independentisme és el nou eix de debat polític. Tenen por.

 7. a 13 set. 2010 a les 7:25 enriccanela

  Joan,
  No, el fet que Montilla parli espanyol en la declaració institucional és electotalista, però tot suma.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació