Enric I. Canela

Sembla que el govern espanyol pretén reduir un 10% el pressupost destinat a la recerca el proper any.

La situació actual és que de 430 milions d’euros dedicats a projectes científics competitius en 2009, finalment s’ha baixat a 380 milions en la convocatòria de 2010.

Diu Joan Guinovart, president de la COSCE: “Espanya es troba en un punt d’inflexió: o s’aposta decididament per l’R + D, o estem abocats a convertir-nos en un país de segona. La història ens demostra que quan una nació perd la seva capacitat científica i tecnològica perd també el seu poder polític . Per això, els nostres governants haurien de ser conscients que amb les seves decisions sobre R + D estan determinant el futur d’Espanya”.

Personalment penso que un Estat espanyol competitiu és inviable. Una mostra és que en el rànquing de competitivitat del World Economic Forum, l’Estat ocupava l’any 2008 el lloc 29, el 2009 el lloc 33 i l’any 2010 el lloc 42.

No cal ser emocionalment independentista per adonar-se que continuar a l’Estat és un mal negoci. La incompetència és tan gran que la ruïna és l’únic destí.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació