Enric I. Canela

Imma Tubella, presidenta de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques, Lluís Torner, president de l’Associació Catalana d’Entitats de Recerca i Joaquim Boixareu, president de la Comissió d’Indústria, Foment del Treball Nacional, han publicat l’article Universidad y gobernanza: ‘we must’.

La veritat és que paga la pena llegir-lo. Res de nou però clar i contundent. Cal aplicar el model que ja està funcionant i produeix bons resultats als països desenvolupats. Es tracta de no seguir amb aquest ridícul model universitari espanyol que només fa que mantenir el sistema en la mediocritat.

Diu el text: Només hem de decidir que qui ho desitgi pugui adoptar, amb les adaptacions al nostre entorn que corresponguin. Altres estan ja en plena feina. Portugal, sense anar més lluny. Les universitats públiques portugueses tenen la possibilitat, per llei, de transformar el seu sistema de governança cap a models inspirats en països anglosaxons. No és obligatori, però algunes ja ho han fet amb èxit. No es tracta de cap experiment. Es tracta d’atorgar i d’assumir responsabilitats de manera directa i transparent i de guanyar flexibilitat en la presa i en la implementació de decisions.

Els portuguesos han entès que cal deixar a les universitats capacitat d’organitzar-se, de deixar-les llibertat, d’avaluar els resultats., però Spain is difterent.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació