Enric I. Canela

Llegeixo que el Ministeri d’Educació està estudiant que els alumnes de Formació Professional que vulguin pujar nota per accedir a la universitat facin la mateixa Selectivitat que els que provenen de Batxillerat. Així ho ha explicat el comissionat per a Universitats, Joan Majó, que ha destacat que el Govern s’oposa. Un decret del 2008 ja indicava que els alumnes provinents de cicles formatius haurien de fer un examen per accedir a la universitat però fins el moment no se sabia de quines característiques. Majó ha assegurat que la proposta és que els alumnes d’FP conservin la seva nota de la part general i s’examinin de l’específica de les mateixes matèries que els de Batxillerat si volen pujar nota.

Al cap d’una estona llegeixo que l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (Ajec) ha mostrat la seva oposició a que els alumnes de Formació Professional (FP) hagin d’examinar-se de la Selectivitat preparada per al Batxillerat. Membres de l’organització s’han reunit aquest dilluns amb el comissionat per a Universitats, Joan Majó, per parlar sobre els darrers canvis en el sistema d’accés a la universitat. En declaracions a l’ACN, el secretari general de l’Ajec, Andreu Espinola, ha considerat una ‘irresponsabilitat molt gran’ que el govern espanyol estigui estudiant aquest sistema i ha apostat per mantenir, de manera transitòria, el sistema de quotes vigent fins l’any passat.

Tothom té raó. Massa temps que les coses estan clares. S’ha de fer una prova adaptada a les necessitats d’entrada a la universitat, de nivell, igual per a tot el que hi vulgui accedir i deixar-se de sistemes d’ordenació que no garanteixen res.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació