Enric I. Canela

Avui ha sortit el rànquing THE, el The 2010 Times Higher Education World Univesity Ranking. Aquest any ha variat la forma d’elaborar-lo, ho fa Thomson Reuters enlloc de QS.

Una diferència evident és que enguany la mida d ela universitat no té l’efecte que tenia i les universitats de menor dimensió hi apareixen.  També té com a novetat que inclou la docència i la valora un 30%. En això difereix molt dels altres ràquings.

Mètode i indicadors apareixen en  aquest article.

La llista de les 200 millors universitats demostra que Catalunya, una vegada més, obté els millors resultats de l’Estat si bé no està on ens agradaria. Les úniques universitats de l’Estat que hi apareixen són la UB, la primera, en el lloc 142 del món, i la UPF en el lloc 155 del món.

Si ens centrem en la classificació europea, la UB està en el lloc 49 i la UPF en el lloc 58.

Les classificacions temàtiques no sortiran fins d’aquí uns dies.

La UB obté 52.1 punts ponderats. De docència 34,1, de internacionalització (estudiants i personal estranger) 22,3, d’ingressos de les empreses 30, de recerca 33,7 i de cites 91,9.

La UPF obté 51,1 punts ponderats. De docència 35, de internacionalització (estudiants i personal estranger) 44,1, d’ingressos de les empreses 40, de recerca 33 i de cites 84,7.

Totes les dades tenen algun tipus de normalització.

Un fet evident és que si la UB no espavila aviat la superarà la UPF.

Deixant de banda la comparació entre aquestes dues universitats, ens hem de preguntar si la política d’escanyament econòmic a la que estan sotmeses les universitats, permetrà mantenir-se. La veritat és que jo crec que no.

2 respostes a “Catalunya líder de l’Estat també en el rànquing del Times Higher Education 2010”

  1. […] 16 de setembre vaig publicar Catalunya líder de l’Estat també en el rànquing del Times Higher Education 2010 recollint la […]

  2. […] ja havia parlat d’aquet rànquing (veure Catalunya líder de l’Estat també en el rànquing del Times Higher Education 2010), que m’agrada, però no ho havia pogut fer amb aquesta […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació